OP ANAF 3200/2018 - formulare 101 si 120 - impozit pe profit, accize



ORDIN Nr. 3200/2018 din 20 decembrie 2018
privind modificarea și completarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 3.386/2016 pentru aprobarea modelului și conținutului formularelor 101 "Declarație privind impozitul pe profit" și 120 "Decont privind accizele"

EMITENT: MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 18 din 8 ianuarie 2019

Având în vedere prevederile referitoare la obligațiile declarative prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, precum și avizul conform al Ministerului Finanțelor Publice, comunicat prin Adresa nr. 73.403 din 18.12.2018,
în temeiul prevederilor art. 101 și art. 342 alin. (1) și (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, ale art. 5 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 11 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu modificările și completările ulterioare,
președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:
ART. I
Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 3.386/2016 pentru aprobarea modelului și conținutului formularelor 101 "Declarație privind impozitul pe profit" și 120 "Decont privind accizele", publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 950 din 25 noiembrie 2016, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:
1.Anexa nr. 1, formularul 101 "Declarație privind impozitul pe profit", cod. 14.13.01.04, se modifică și se înlocuiește cu formularul prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
2.Anexa nr. 3 "Instrucțiuni de completare a formularului 101 «Declarație privind impozitul pe profit», cod 14.13.01.04", se modifică și se completează după cum urmează:
a)La capitolul I "Depunerea declarației", textul de la ultimul paragraf se modifică și va avea următorul cuprins:
"Declarația se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare."
b)La capitolul II "Completarea declarației", textul de la punctul 1 "Perioada de raportare" se modifică și va avea următorul cuprins:
"1. Perioada de raportare
În rubrica «Anul» se înscrie cu cifre arabe anul calendaristic pentru care se completează declarația (de exemplu: 2018).
Persoanele care intră sub incidența prevederilor art. 225 sau 227, după caz, din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, completează anul în care au fost realizate veniturile pentru care se solicită regularizarea impozitului reținut.
Contribuabilii care intră sub incidența prevederilor art. 16 alin. (5), alin. (5^1) și alin. (5^2) din
Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, completează anul în care s-a încheiat anul fiscal modificat.
Contribuabilii care intră sub incidența prevederilor art. 16 alin. (6) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, completează anul închiderii procedurii de lichidare.
Rubricile privind «Perioada» se completează astfel:
-perioada cuprinsă între data de întâi a primei luni din trimestrul în care contribuabilii plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, în cursul anului, realizează venituri mai mari de 1.000.000 euro, iar începând cu trimestrul respectiv devin plătitori de impozit pe profit și sfârșitul anului de raportare (de exemplu: 1 iulie 18 - 31 decembrie 18). Microîntreprinderile care au subscris un capital social de cel puțin 45.000 lei și au cel puțin 2 salariați și care optează să aplice prevederile titlului II din Codul fiscal completează perioada din anul fiscal pentru care datorează impozit pe profit;
-perioada reprezentând anul fiscal modificat, în cazul contribuabililor care intră sub incidența prevederilor art. 16 alin. (5), alin. (5^1) și alin. (5^2) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare;
-perioada cuprinsă între prima zi a anului fiscal următor celui în care a fost deschisă procedura lichidării și data închiderii procedurii de lichidare, în cazul contribuabililor care intră sub incidența prevederilor art. 16 alin. (6) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare."
c)La capitolul II "Completarea declarației", la punctul 2 "Secțiunea A «Date de identificare a contribuabilului/plătitorului»", textul de la al doilea paragraf se elimină.
d)La capitolul II "Completarea declarației", la punctul 3 "Secțiunea B «Date privind impozitul pe profit»", după instrucțiunile de la rândul 8.3 se introduce un nou text, cu următorul cuprins:
"Rândul 8.4 - se completează cu sumele care reprezintă elemente similare veniturilor potrivit art. 25 alin. (10) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare."
e)La capitolul II "Completarea declarației", la punctul 3 "Secțiunea B «Date privind impozitul pe profit»", la textul prevăzut pentru instrucțiunile de la rândul 9, după litera e) se introduce o nouă literă, litera f), cu următorul cuprins:
"f) alte elemente similare cheltuielilor, potrivit titlului II din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare."
f)La capitolul II "Completarea declarației", la punctul 3 "Secțiunea B «Date privind impozitul pe profit»", textul prevăzut pentru instrucțiunile de la rândul 12 se modifică și va avea următorul cuprins:
"Rândul 12 - se completează cu suma reprezentând cheltuielile cu dobânzile și alte costuri echivalente dobânzii din punct de vedere economic, reportate potrivit art. 40^2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare. Aceste sume vor fi preluate de la rândul «Cheltuieli cu dobânzile și alte costuri echivalente dobânzii din punct de vedere economic reportate pentru perioada următoare» din «Declarația privind impozitul pe profit» depusă pentru anul anterior. De asemenea, în cadrul acestui rând se înscriu și sumele reprezentând cheltuielile cu dobânzile și diferențele de curs valutar, care sunt reportate din anii fiscali anteriori, conform prevederilor art. 27 alin. (5), în vigoare până la data de 31 decembrie 2017, din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare. Aceste sume vor fi preluate de la rândul «Cheltuieli cu dobânzile și diferențele de curs valutar reportate pentru perioada următoare» din «Declarația privind impozitul pe profit» depusă pentru anii anteriori."
g)La capitolul II "Completarea declarației", la punctul 3 "Secțiunea B «Date privind impozitul pe profit»", textul prevăzut pentru instrucțiunile de la rândul 30 se modifică și va avea următorul cuprins:
"Rândul 30 - se completează cu suma care reprezintă pierderea netă nedeductibilă potrivit art. 25 alin. (10) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare."
h)La capitolul II "Completarea declarației", la punctul 3 "Secțiunea B «Date privind impozitul pe profit»", textul prevăzut pentru instrucțiunile de la rândul 31 se modifică și va avea următorul cuprins:
"Rândul 31 - reprezintă valoarea cheltuielilor cu dobânzile și alte costuri echivalente dobânzii din punct de vedere economic, nedeductibile fiscal pentru anul fiscal curent, dar care sunt reportate pentru perioada următoare, potrivit prevederilor art. 40^2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare. Aceste sume reprezintă cheltuielile cu dobânzile și alte costuri echivalente dobânzii din punct de vedere economic înregistrate în anul curent însumate cu cheltuielile cu dobânzile și alte costuri echivalente dobânzii din punct de vedere economic reportate din anul precedent (inclusiv cele reportate potrivit art. 27, în vigoare până la data de 31 decembrie 2017, din Codul fiscal), care depășesc limitele prevăzute la art. 40^2 din Codul fiscal."
i)La capitolul II "Completarea declarației", la punctul 3 "Secțiunea B «Date privind impozitul pe profit»", după instrucțiunile de la rândul 42.3 se introduce un nou text, cu următorul cuprins:
"Rândul 42.3.1 - se înscrie suma ce reprezintă scutirea de impozit pe profit, în conformitate cu prevederile Legii cooperației agricole nr. 566/2004, cu modificările și completările ulterioare."
j)La capitolul II "Completarea declarației", după punctul 3 "Secțiunea B «Date privind impozitul pe profit»" se introduce un nou punct, punctul 4 "Secțiunea C «Datele de identificare a împuternicitului»", cu următorul cuprins:
"4. Secțiunea C «Datele de identificare a împuternicitului»:
4.1.Se completează în cazul în care obligațiile de declarare se îndeplinesc de către un împuternicit, conform Legii nr. 207/2015, cu modificările și completările ulterioare.
4.2.În caseta «Cod de identificare fiscală» se înscrie codul de identificare fiscală al împuternicitului, înscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta.
4.3.În rubrica «Nume, prenume/Denumire» se înscriu, după caz, denumirea sau numele și prenumele împuternicitului.
4.4.Rubricile privind adresa se completează, după caz, cu datele privind adresa domiciliului fiscal al împuternicitului."
ART. II
Prevederile prezentului ordin se aplică începând cu declararea obligațiilor anuale aferente anului fiscal 2018.
ART. III
Direcția generală proceduri pentru administrarea veniturilor, Direcția generală de reglementare a colectării creanțelor bugetare, Direcția generală de administrare a marilor contribuabili, direcțiile generale regionale ale finanțelor publice și unitățile fiscale subordonate acestora vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. IV
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală,
Ionuț Mișa
București, 20 decembrie 2018.
Nr. 3.200.
ANEXĂ*)
(Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 3.386/2016)
*) Anexa este reprodusă în facsimil.
|
______________________
|


DECLARAȚIE


101





|
ANAF
|
PRIVIND IMPOZITUL PE PROFIT

|
|


|
_______
|



| Agenția Națională de |

ANUL




| Administrare Fiscală |

|_|_|_|_|
___________

|

|
|
___________
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|______________________|
PERIOADA |_|_|_|_|_|_| - |_|_|_|_|_|_|
_

______________
|_| Declarație rectificativă
Statul de rezidență: |______________|
_

Temeiul legal pentru
|_| Opțiune privind regularizarea
impozitului, potrivit art. 225 și
depunerea declarației ...............
art. 227 din Legea nr. 227/2015
Cod de identificare fiscală a
privind Codul fiscal.

_

succesorului
|_| Declarație depusă după anularea
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
rezervei verificării ulterioare.
|_||_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
_


|_| Declarație depusă potrivit art. 90

alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.
A. Date de identificare a contribuabilului/plătitorului
____________________________________________________________________________
|__ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cod _ _ _ _ | | Cod de identificare fiscală |__||_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| CAEN |_|_|_|_| |
|
_______________________________________________________________
|
| Denumire |_______________________________________________________________| |
|
__________

__________
__________
___
|
| Județ |__________| Localitate |__________| Stradă |__________| Număr |___| |
|
_____
_____
_____
__________
__
|
| Bloc |_____| Scară |_____| Ap. |_____| Cod poștal |__________| Sector |__| |
|
_______________
________________
________________ |
|
Telefon |_______________| Fax |________________| E-mail |________________| |
|____________________________________________________________________________|
B. Date privind impozitul pe profit
____________________________________________________________________________
|

________________________________________________________________________
|
|
| |
Nr.
|
DENUMIRE INDICATORI
|
| SUME

|
|
|
crt.
|

|
|- lei
-|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 1 | Venituri din exploatare| 1 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 2 | Cheltuieli de exploatare| 2 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 3 | Rezultat din exploatare (rd. 1 - rd. 2) | 3 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 4 | Venituri financiare| 4 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 5 | Cheltuieli financiare| 5 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 6 | Rezultat financiar (rd. 4 - rd. 5)| 6 | | |
|
|_______|________________________________________________|_______|_______|
|
|
| 7
| Rezultat brut (rd. 3 + rd. 6)
| 7
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 8 | Elemente similare veniturilor, din care: | 8 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| |
8.1
|
Elemente similare veniturilor potrivit art. 46 |
8.1
|
| |
|
|

|
din Codul Fiscal
|

|
|
|
|
|_______|________________________________________________|_______|_______|
|
| | 8.2 | Elemente similare veniturilor din retratări | 8.2 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
8.3
|
Elemente
similare veniturilor din reducerea sau|
8.3
|
|
|
|
|

|
anularea
filtrelor prudențiale
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
8.4
|
Elemente similare veniturilor potrivit art. 25 |
8.4
|
|
|
|
|

|
alin. (10) din Codul fiscal
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 9 | Elemente similare cheltuielilor, din care: | 9 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 9.1 | Elemente similare cheltuielilor din retratări | 9.1 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 10
|
Rezultat
după includerea elementelor similare
| 10
|
| |
|
|
|
veniturilor/cheltuielilor
|
|
|
|
|
|
|
(rd. 7 +
rd. 8 - rd. 9)
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 11 | Amortizare fiscală, din care:| 11 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 11.1
| Amortizare fiscală integrală a mijloacelor
fixe| 11.1
|
| |
|
|
|
destinate prevenirii
accidentelor de muncă
și
|
|
|
|
|
|
|
bolilor profesionale


|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 11.2
| Amortizare fiscală integrală a mijloacelor fixe| 11.2
|
| |
|
|
|
destinate înființării și funcționării
|
|
|
|
|
|
|
cabinetelor medicale
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 11.3
| Amortizare fiscală integrală a
mijloacelor fixe| 11.3
|
| |
| |
| care
la
data intrării în
patrimoniu au o
|
|
| |
|
|
|
valoare
fiscală
mai mică
decât
limita stabilită|
|
|
|
|
|
|
prin
hotărâre a
Guvernului

|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 12
| Cheltuieli cu dobânzile și alte costuri
| 12
|
| |
|
|
|
echivalente dobânzii din punct de vedere
|
|
|
|
|
|
|
economic
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 13 | Rezerva legală deductibilă| 13 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 14 | Provizioane fiscale, din care:| 14 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 14.1 | Filtre prudențiale| 14.1 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 15 | Alte sume deductibile, din care:| 15 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
15.1 |
Deduceri suplimentare pentru
|
15.1
|
|
|
|
|
|
cercetare-dezvoltare
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
16
|
Total deduceri (rd. 11 + rd. 12 + rd. 13 +
|
16
|
|
|
|
|

|
rd. 14 + rd. 15)
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 17 | Venituri neimpozabile din dividende, din care: | 17 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
17.1
|
Venituri
din dividende primite de la o persoană|
17.1
|
|
|
|
|

|
juridică
română
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 17.2
| Venituri
din dividende primite de
la o
persoană| 17.2
|
| |
|
|
|
juridică
străină, situată într-un
stat
terț, în|
|
|
|
|
|
|
condițiile prevăzute de lege

|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 17.3
| Venituri din
dividende primite de
la
o filială | 17.3
|
| |
|
|
|
situată într-un stat membru U.E.,
în
condițiile|
|
|
|
|
|
|
prevăzute de
lege

|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 18
| Venituri
din evaluarea/reevaluarea/vânzarea/
| 18
|
| |
|
|
|
cesiunea
titlurilor de participare, în
|
|
|
|
|
|
|
condițiile prevăzute de lege
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 19
| Venituri din
lichidarea
unei
alte
persoane
| 19
|
| |
| |
| juridice române sau unei persoane
juridice
|
|
| |
| |
| străine situate
într-un
stat
cu care
România
|
|
| |
|
|
|
are încheiată o
convenție de
evitare
a dublei
|
|
|
|
|
|
|
impuneri, în
condițiile
prevăzute
de
lege
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 20 | Alte venituri neimpozabile| 20 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
21
|
Total venituri neimpozabile (rd. 17 + rd. 18 +
|
21
|
|
|
|
|

|
rd. 19 + rd. 20)
|

|
|
|
|
|_______|________________________________________________|_______|_______|
|
|
| 22
| Profit/pierdere (rd. 10 - rd. 16 - rd. 21)
| 22
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
23
|
Cheltuieli cu impozitul pe
profit datorat și
|
23
|
|
|
|
|

|
impozitul pe profit amânat

|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
24
|
Cheltuieli cu impozitul
pe profitul/venitul
|
24
|
|
|
|
|

|
realizat în străinătate

|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 25
| Dobânzi/majorări de întârziere, amenzi,
| 25
|
| |
|
|
|
confiscări și penalități datorate către
|
|
|
|
|
|
|
autoritățile române/străine
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
26
|
Cheltuieli de protocol care depășesc limita
|
26
|
|
|
|
|

|
prevăzută de lege
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
27
|
Cheltuieli de sponsorizare și/sau
mecenat,
|
27
|
|
|
|
|

|
burse private, efectuate potrivit
legii
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 28 | Cheltuieli cu amortizarea contabilă| 28 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 29
| Cheltuieli
cu
provizioanele/ajustările pentru
| 29
|
| |
|
|
|
depreciere
și
rezervele peste limite sau în
|
|
|
|
|
|
|
alte condiții
decât cele prevăzute de lege
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
30
|
Cheltuieli nedeductibile potrivit art. 25 alin.|
30
|
|
|
|
|

|
(10) din Codul fiscal
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 31
| Cheltuieli cu dobânzile și alte costuri
| 31
|
| |
|
|
|
echivalente dobânzii din punct de vedere
|
|
|
|
|
|
|
economic reportate pentru perioada următoare
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 32 | Cheltuieli aferente veniturilor neimpozabile | 32 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 33 | Alte cheltuieli nedeductibile| 33 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
34
|
Total cheltuieli nedeductibile
|
34
|
|
|
|
|

|
(rd. 23 la rd. 33)
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 35
|
Total profit impozabil/pierdere fiscală pentru
| 35
|
| |
|
|
|
anul de raportare, înainte de reportarea
|
|
|
|
|
|
|
pierderii (rd. 22 + rd. 34)
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
36
|
Pierdere
fiscală în perioada curentă, de
|
36
|
|
|
|
|

|
reportat
pentru perioada următoare
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 37
| Pierdere fiscală în perioada
curentă
| 37
|
| |
|
|
|
transferată potrivit art. 31
alin. (2) din
|
|
|
|
|
|
|
Codul fiscal

|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 38
| Pierdere fiscală în perioada curentă, primită
| 38
|
| |
|
|
|
de la persoana juridică cedentă, potrivit
|
|
|
|
|
|
|
art. 31 alin. (2) din Codul fiscal
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
39
|
Pierdere fiscală de recuperat din anii
|
39
|
|
|
|
|

|
precedenți
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 40
|
Profit
impozabil/pierdere fiscală, de recuperat| 40
|
| |
|
|
|
în anii următori (rd. 35 + rd. 36 + rd. 37 -
|
|
|
|
|
|
|
rd. 38
- rd. 39)
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
41
|
Total impozit pe profit (rd. 41.1 + rd. 41.2),
|
41
|
|
|
|
|

|
din care:
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
41.1
|
Impozit aferent profitului ce se impune cu cota|
41.1
|
|
|
|
|

|
de 16%
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 41.2 | Impozit de 5%
aplicat veniturilor
din
| 41.2
|
| |
| |
| activități
de
natura barurilor de
noapte,
|
|
| |
|
|
|
cluburilor
de
noapte, discotecilor sau
|
|
|
|
|
|
|
cazinourilor


|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
42
|
Total credit fiscal (rd. 42.1 + rd. 42.2 +
|
42
|
|
|
|
|

|
rd. 42.3)
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 42.1 | Credit fiscal extern| 42.1 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 42.2 | Impozit pe profit scutit, din care:| 42.2 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
42.2.1|
Impozit pe profit scutit, potrivit art. 22 din |
42.2.1|
|
|
|
|
|
Codul fiscal
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
42.2.2|
Impozit pe profit scutit, potrivit art. 22^1
|
42.2.2|
|
|
|
|
|
din Codul fiscal
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 42.3
| Scutiri și reduceri de impozit
pe
profit
| 42.3
|
| |
|
|
|
calculate potrivit legislației
în
vigoare, din |
|
|
|
|
|
|
care:


|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
42.3.1|
Impozit pe profit
scutit potrivit
|
42.3.1|
|
|
|
|
|
Legii cooperației
agricole nr. 566/2004
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 43
|
Impozit pe profit înainte
de scăderea sumelor
| 43
|
| |
|
|
|
reprezentând sponsorizare
și/sau mecenat și
|
|
|
|
|
|
|
burse private (rd. 41 - rd. 42)
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 44
| Sume reprezentând
sponsorizare și/sau
mecenat, | 44
|
| |
|
|
|
burse
private, în
limita prevăzută de
lege, din|
|
|
|
|
|
|
care:


|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 44.1 | - din anul curent| 44.1 | | |
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 44.2 | - reportate din perioada precedentă| 44.2 | | |
|
|_______|________________________________________________|_______|_______|
|
|
| 45
| Impozit pe profit anual (rd. 43 - rd. 44)
| 45
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
46
|
Reducerea de 5% a impozitului pe profit conform|
46
|
|
|
|
|

|
O.G. nr. 23/2017
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 47
| Impozit
pe profit stabilit
în
urma inspecției
| 47
|
| |
|
|
|
fiscale
pentru anul fiscal
de
raportare și care|
|
|
|
|
|
|
se regăsește în indicatorii din formular
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
| | 48
| Impozit pe profit declarat pentru anul de
| 48
|
| |
|
|
|
raportare prin formularul 100/impozit reținut
|
|
|
|
|
|
|
la sursă în anul de raportare
|
|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
49
|
Diferența de impozit pe profit
datorat
|
49
|
|
|
|
|

|
[(rd. 45 - 46) - (rd. 47 + rd.
48)]
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|
|
50
|
Diferența de impozit
pe profit
de recuperat
|
50
|
|
|
|
|

|
[(rd. 47 + rd. 48) -
(rd. 45 -
rd. 46)]
|

|
|
|
| |_______|________________________________________________|_______|_______| |
|____________________________________________________________________________|

C. Date de identificare a împuternicitului
|
____________________________________________________________________________
_________________________________________________ |
| Nume, prenume/Denumire |_________________________________________________| |
|


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


|
| Cod de identificare fiscală: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
___
___
|
|
_________
___
___
___
|
| Stradă |_________| Număr |___| Bloc |___| Scară |___| Etaj |___| Ap. |___| |
|
__________

____________

_________
|
| Județ/Sector |__________| Localitate |____________| Cod poștal |_________| |
|
_______________
________________
________________ |
|
Telefon |_______________| Fax |________________| E-mail |________________| |
|____________________________________________________________________________|
________________
Cod bugetar: |________________|
Prezenta declarație reprezintă titlu de creanță și produce efectele juridice
ale înștiințării de
plată de la data depunerii acesteia, în condițiile legii.
Sub
sancțiunile
aplicate faptei de fals în declarații, declar că datele din
această
declarație sunt corecte și complete.
__________


___________
Semnătură contribuabil |___________| Semnătură împuternicit |__________|
Cod
14.13.01.04


Postări populare de pe acest blog

Ro Software House - case de marcat fiscale

OMFP 147/2019 - Norme inchidere exercitiu bugetar 2018

Ordinul privind acordarea certificatelor de situații de urgență